topbar

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on kehitetty alunperin jo 1970-luvun loppupuolella Japanissa, kun kiropraktikko Kenzo Kase huomasi ihon kevyen liikuttelun vaikuttavan positiivisesti nivelen liikelaajuuteen sekä koettuun kipuun. Aluksi haluttu vaikutus saatiin terapeutin kosketuksella ja fasilitaatiolla, mutta Kasen tavoitteena oli saada vaikutus myös kestäväksi terapiakerran jälkeen. Johtoajatuksena oli tukea kehon luonnollista paranemisprosessia ja tähän ratkaisuksi löytyi ainutlaatuinen elastinen teippi, joka kiinnitetään iholle erityisten tekniikoiden avulla.

 

Kaavin Fysioterapia Oy

 

Kase kehitteli kinesioteipin yhteistyössä japanilaisen erilaisia teollisuus- ja lääkintäalan teippejä valmistavan Nitto Denko -yrityksen kanssa (nykyään lääkinnällisten teippien saralla Nitto Medical). Kehitystyön tuloksena syntyi alkuperäinen kinesioteippi, joka ominaisuuksiltaan on säilynyt periaatteessa samanlaisena aina 80-luvulta saakka. Kinesioteipin nimi puolestaan juontaa juurensa liiketesteistä (kinesis = liike), joiden pohjalta sovellustekniikat kehitettiin.

Kenzo Kasen työ-, asiakas- ja urheilukontaktien kautta teippi kasvatti kotimaassaan hyvien hoitotulosten siivittämänä suosiotaan ja kansainvälisissä yhteyksissä tuli näkyviin ensi kertaa Soulin olympialaisten yhteydessä 1988. Tämän jälkeen kinesioteippaus levisi aluksi Pohjois-Amerikkaan, josta edelleen 1990-luvun loppupuolella Keski-Eurooppaan. Euroopassa kinesioteippiä on käytetty pisimpään Saksassa, josta teippaus myös levisi vuoden 2006 tienoilla Ruotsiin - tällöinkin urheilun kautta. Suomessa fysioterapeuteille on järjestetty kinesioteippauskoulutuksia vuodesta 2008 lähtien. Olemme molemmat käyneet Bodytech-koulutuksen kinesioteippaukseen.

Kinesioteipin perusominaisuuksia

Kinesioteippauksen perustekijöitä

Kinesioteippauksen vaikutuksia voivat olla esimerkiksi


Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä meihin puhelimitse, sähköpostilla tai palautelomakkeella.