topbar

PhysioPilates

Pilates

Pilates on Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallinta menetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Pilates perustuu kehon keskustan hallintaan, jota kautta vahvistetaan kehon syviä lihaksia ja se sopii niin urheilijoille kuin myös tavallisille liikkujillekin. Tavoitteena on oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat liian aktiivisten lihasten rentoutuessa. Pilateksen teho perustuu tarkkuuteen, keskittymiseen, kehon keskustan käyttöön, kontrolliin, liikkeen virtaukseen ja hallittuun hengitykseen.

 

Kaavin Fysioterapia Oy

 

PhysioPilates

PhysioPilates on kehitetty Pilatesharjoittelusta, johon on yhdistetty fysioterapeuttinen osaaminen. Ohjaajana toimii PhysioPilates-koulutuksen saanut fysioterapeutti, jolloin ohjaaja osaa antaa yksilöllistä ohjausta huomioiden asiakkaan tuki- ja liikuntaelinvaivat. Kaavin fysioterapiassa PhysioPilates-koulutuksen on saanut fysioterapeutti Maarit Kuosmanen. Tasoja PhysioPilateksessa on I-taso (aloittelijat esim. fysioterapia-asiakkaat), II-taso (keskitaso, välineryhmä esim. fysioterapia-asiakkaat,odottavat,synnyttäneet) ja III-taso (edistynyt, esim. urheilijat). PhysioPilates-askeleet ovat suositus, jonka mukaan voit aloittaa ja jatkaa Pilatesharjoittelua. Näin aloitat: Alkeiskurssi 3x1,5h (pilateksen periaatteet, pilateksen käsitteet esim. neutraaliasento, ydintuki ja hengitys). Näin jatkat: Tasotunnit edistymisen mukaan (alkeistaso, keskitaso ja edistynyt).

PhysioPilates sopii kaikille ikään ja taustaan katsomatta. Liikkeet ovat hellävaraisia, mutta myös haastavia. Liikkeet lisäävät kehon voimaa, hallintaa ja liikkuvuutta. Ryhti paranee ja tuki-ja liikuntavaivat vähenevät.

PhysioPilatesta olen ohjannut sekä yksilöllisesti että ryhmissä. Ryhmäkoot ovat pienet (6-8 hlöä max), jotta pystyn ohjaamaan asiakkaitani yksilöllisesti huomioiden jokaisen henkilökohtaisen ongelman, kertoo PhysioPilates-ohjaaja ft Maarit Kuosmanen. Yleensä asiakkaat ohjautuvat yksilöohjauksen kautta ryhmätunneille. Osa asiakkaista käy pelkästään yksilöohjauksissa ja treenaavat itsenäisesti kotona. Yksilöohjauksiin ja ryhmätunneille voi hakeutua myös lääkärinlähetteellä tai ilman.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä meihin puhelimitse, sähköpostilla tai palautelomakkeella.